Wijnkaart

Champagne

Waris-Hubert ALBESCENT, Blanc de Blancs, Grand Cru Chardonnay Onze huischampagne, lekker en complexloos!

Waris-Hubert Zéro Dosage "Lilyale" Chardonnay Geen toegevoegde suikers; een smaakbommetje!

Waris-Hubert, Rosé Brut "Succulente" Chardonnay, Pinot Noir Lichtdroge Champagne met een volle, intense smaak !

Bollinger Spécial Cuvée Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier De Special Cuvee is een unieke balans tussen power, body en finesse. De blend wordt sterk gedomineerd door 60% Pinot Noir. Het resultaat is een zeer karaktervolle en elegante champagne met een mooie en verfijnde mousse.

Ruinart, Blanc de Blancs Chardonnay Deze prachtige Blanc de Blancs van Champagne Ruinart is fris, soepel en rond met schitterende delicate bubbels.
Fijn en mineralig, neus van brioche en geroosterde amandelen. Zeer elegante champagne.

Waris-Hubert "Ercanbald" 60% Chardonnay; 40% Pinot Noir Rosé Champagne "Saignée" : Saignée betekent dat men de druiven heeft laten "bloeden". Het is een verfijnde methode om rosé te maken; het oogmerk is concentratieverhoging van de most in de kuipen, die bereikt men door een deel van de blauwe druiven uiterst voorzichtig "druppel voor druppel" te persen en gescheiden van de resterende most te vinificeren.

Wairs-Hubert "Eminence"; millésime 2012 100% Chardonnay Selectie van 70 jaar oude stokken uit de Grand Cru wijngaard in Avize. Gevinifieerd gedurende 1 jaar op nieuwe eiken vaten, 5 jaar sur latte op een constante temperatuur van 11°. In de neus vinden we noties van peer, overrijpe perziken en kamille. We proeven rijp fruit, citroenzeste en een aangename minerale toets.

Cava

Cava Parxet - Brut Reserva Panse Blanca, Macabeo, Parellada Heel zuivere, minerale Cava.

Cava Rabetllat i Vidal - Cava Brut Rosado Grenache, Trepat Een frisse en fruitige cava, waarvan de druiven manueel geplukt en geselecteerd werden. De wijn wordt met natuurlijke gisten (na een eerste korte maceratie op inox) op fles gestoken en zal dan gedurende 24 maanden rijpen in de kelders van het domein.

Prosecco

Prosecco DOC Bedin, Treviso 100% Prosecco Een lichte strogele, vrij droge wijn met een delicate neus van lentebloemen.
Een frisse, evenwichtige wijn met een aangename zure toets.

Spumante

Cantine Maschio Rosado Pinot Blanco, Pinot Nero, Raboso De Raboso-druif is een inheemse druivensoort in Treviso, deze wordt hoofdzakelijk gebruikt voor de productie van Rosé Spumante.
Raboso geeft de wijn een zalmroze kleur en heeft een subtiel, zachte mousse. De geur is verleidelijk met een lichtzoete zweem van rijp rood fruit. De smaak is verrassend droog, doch fruitig en fris.

Malvasia di Castelnuovo Chardonnay, Pinot Noir De wijngaarden, gelegen in Monferrato brengen een licht sprankelende, zoete wijn met toetsen van framboos en bessen. Voor liefhebbers van "licht zoet".

Methode Traditionelle

Amalia Brut, Domaine Tselepos, Griekenland Moschofilero Mooie goudgele kleur met groene reflecties. Fijne en intense bubbels. Mooie lange afdronk met aroma’s van rozen en honing.
Volgens de regels van de Champagnekunst wordt deze magnifieke witte basiswijn gevinifieerd. Een tweede gisting gebeurt op de fles om een elegante en fijne bubbel te creëren.

Waes Rosé Brut 2013 Rondo, Regent, Leon Millot Fantastische rosé-schuimwijn met frisse zuren.
Bubbel van Gentse bodem!

Frankrijk Rood

Pech de Lune "Equinoxe", AOC Saint-Chinian, Languedoc, 2016 Syrah, Grenache, Carignan Druiven worden handgeplukt, 12 maanden rijping, heerlijk volle fruitsmaak.
Exclusieve import voor Baravins.

Duberny, Domaine Régismont, Languedoc, 2017 Merlot, Cabernet Sauvignon Een traditionele Bordeaux meets Languedoc, met een combinatie van Merlot en Cabernet Sauvignon; deze versmelten heerlijk samen en creëren een expressieve neus met een zacht boeket van kersen, pruimen en braambessen
De smaak in deze rode wijn fruitig, vol en soepel met veel rode bessen met volle krachtige afdronk met elegant versmolten taninne.
Merlot geeft het fruit en de Cabernet Sauvignon brengt body in deze wijn, kortom een mooie rode wijn die door zijn levendige en volle dronk veel voldoening schenkt.

In Vino Erotico, Languedoc, 2015 Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon Afkomstig van een coöperatieve, waarbij 220 wijnboeren aangesloten zijn en die 100 Ha wijngaarden bezitten. Zo beschikken ze over hoogtechnologische installaties om een mooi en eerlijk product te maken.

Cuvée Lucas, Domaine du Gros Pata, Côtes du Rhone, 2015 90% Syrah, 10% Grenache In de neus vinden we zwart fruit, bosbessenjam en vanille; deze vanille vinden we terug in de mond, samen met pittige kruiden zoals witte peper en nootmuskaat.

Pech de Lune “L’espace d’un moment”, Languedoc, 2012 (!!!) Grenache, Syrah Beperkt aantal flessen!

Pech de Lune “L’espace d’un moment”, Languedoc, 2015 Grenache, Syrah Slechts 25hl worden op de markt gebracht van deze schitterende Saint-Chinian. Druiven worden handgeplukt, minimum 12 maanden rijping op oude eiken vaten.
Exclusieve import voor Baravins.

Mas Oncle Ernest “Rien ne sert de courir”, Côtes du Rhône, 2017 80% Syrah, 20% Grenache Rode wijn uit de Ventoux-streek. De neus is boeiend en veelbelovend…
De wijn werd 12 maanden gelagerd op eiken vaten in een afgesloten grot en dat proéf je! Deze wijn biedt je een volle,
rijke smaak van zwart fruit!

GT-S, Le Plan – Vermeersch, Côtes du Rhône, 2017 Syrah Diepvolle rode wijn met een aangename balans van kruiden, rood fruit en eik.

GT-X, Le Plan – Vermeersch, Côtes du Rhône, 2016 Blend van de 10 beste cuvees van het domein, waaruit de blend bestaat is het geheim van de wijnbouwer! Fantastische dieprode wijn uit de zuidelijke Rhônestreek (domein van de familie Vermeersch).
De neus getuigt van rijpheid en elegantie. We proeven intens zwart fruit, kersen en peper.
Krachtige wijn (15°) met aromatische en verfijnde tannines; mooie afdronk.
Aanrader!

GT 1, Le Plan – Vermeersch, Châteauneuf-du-Pape, Côtes du Rhône, 2013 Grenache, Syrah We proeven vooral zwart fruit en granaatappel. Krachtige afdronk met geraffineerde tannines.
Topper van dit domein!

Chemin de Moscou, Domaine Gayda, Languedoc 2016 Cinsault, Grenache, Syrah Uitmuntende wijn in àlle opzichten. De diepe kleur is bijna zwart en enorm geconcentreerd met in de geur toetsen van specerijen, bramen, stoofpeer, kaneel en cacao. De smaak an sich is geconcentreerd kruidig met veel lengte en aangename tannines die de wijn veel potentie geven. De druiven komen voor 100% uit de wijngaarden van Minervois-La-Livinières.

Chambolle Musigny, 2017 100% Pinot noir Les Musigny behoort tot de beste wijngaarden van de Côte-d'Or, één van een handvol met daarin Chambertin, Clos-de-Bèze, La Romanée, La Tâche, La Romanée-Conti en (voor wit) Le Montrachet. Les Musigny wordt soms een "vrouwelijke wijn" genoemd, maar in de woorden van Hugh Johnson: "De glorie van Musigny is dat zijn onmiskenbare kracht vaak gehuld gaat in een onvergetelijk delicaat parfum en een unieke sensuele smaak. Een grote Musigny ontvouwt in geur en smaak wat zo treffend wordt omschreven als een 'pauwenstaart' die in steeds schitterender rijkdom uitwaaiert... wie hem 'vrouwelijk' noemde moet groot respect voor vrouwen hebben gehad". Pierre Léon-Gauthier noemde de wijn "meer dan een vorst in het koninklijk huis van de Bourgogne", maar Clive Coates stelt: "Dit is de majesteit zelf. In termen van textuur en karakter valt eerder te denken aan de koningin dan de koning, de andere wijngaarden mogen strijden om de eer de partner te zijn..."

Nuit Saint Georges, Domaine Forey, 2016 100% Pinot Noir Domaine Forey is al 4 generaties lang een niet te versmaden pareltje in Vosne Romanée. Thans wordt dit huis geleid door Régis Forey, een gedreven producent, die steeds alert blijft voor het maken van zeer mooie kwaliteitswijnen. Misschien wel één van de kleinste domeinen uit Vosne Romanée, maar met fantastische, stijlvolle wijnen. Prijs-kwaliteit is dit domein een unieke ontdekking!
Zowel het huis, de kelders, als de wijngaarden grenzen aan het legendarische ‘Domaine de La Romanée Conti’. De huisstijl bestaat uit wijnen gemaakt op hun fruit, homogeen in smaak en mild in tannines. Hier wordt geselecteerd op het beste fruit. De welwillende stijl van deze wijnen vinden we vooral terug in zijn klassieke Bourgogne en Vosne-Romanée AOC, met zachte, elegante, romige tannines. Meer kracht en bewaarpotentieel vinden we in zijn Nuits-Saint-Georges en Premiers Cru’s.

Pommard, Premier Cru AOC, 2017 100% Pinot Noir De benaming Pommard komt voort van de godin der tuinvruchten, Pomona.
Pommard is één van die legendarische appellaties van de Côte d'Or (Côte de Beaune). De appellatie zit gekneld tussen
de wijngebieden van Beaune (in het noorden) en Volnay (in het zuiden). Ze heeft daardoor altijd een wat gevleide reputatie gehad, die soms ook negatief overkwam. In de appellatie Pommard AOC of Pommard Premier Cru AOC worden enkel rode wijnen gemaakt. 28 climats zijn geklasseerd als Premier Cru.
In het noorden dragen de befaamdste Premiers Crus namen zoals Grands Epenots, Petits Epenots, en nog wat hoger gelegen op de helling, Les Pezerolles. In het zuiden vinden we de merkwaardige Premier Cru Les Rugiens met hun rijkdom, hun intensiteit en hun niet te evenaren kracht. Men kan zich trouwens afvragen waarom de appellatie nog geen Grand Cru kent. Vele van deze opmerkelijke wijnen beschikken immers volgens talrijke insiders over genoeg troeven voor dergelijke erkenning.
Het AOC decreet dateert van 1938. De herkomstbenaming mag gevolgd worden door hetzij de bepaling Premier Cru, hetzij de naam van de wijngaard vanwaar de druiven afkomstig zijn, hetzij door beide benamingen als de wijn gemaakt werd met druiven die afkomstig zijn van een stuk wijngaard dat binnen het als Premier Cru geklasseerde gebied ligt.
De benaming geldt voor 313 ha wijngaarden waarvan er 115 tot Premier Cru zijn benoemd.
De wijngaarden moeten liggen in de gemeente Pommard.
Wie hier elegante, lichte en fijne rode Bourgognes verwacht, herziet beter zijn plannen. De wijnen van Pommard zijn stevig en tanninerijk. Ze zijn pittiger en krachtiger dan hun dichtste buren. De Pommardwijnen zijn vermaard om hun openhartigheid, hun kracht en hun generositeit. Meestal bewaren ze vrij goed.
De ondergrond is samengesteld uit klei, welke roodgekleurd is door ijzeroxide. Sommige delen van de helling - Les Charnots, Les Arvelets en La Chanière - liggen volop in het zuiden. Dit komt door de bergstroom La Vandaine, die hier diepe sporen trok. Het geheel van de wijngaard, Premier Cru en gemeentelijke AOC, zijn vooral aangewezen op het zuid-westen.

Frankrijk Wit

Domaine d’Astruc Réserve 2018 Chardonnay De filosofie van dit huis is er op gericht de typiciteit van de bodem en het druivenras te behouden, en tegelijkertijd een wijn te presenteren die aansluit bij wat de wijngenieter vandaag de dag verlangt : Veel fruit, concentratie, kleur, geur en vooral : smààk.

Château La Louviere, Pessac-Léognan, 2012 Sauvignon Blanc, Sémilion Witte wijn met een schitterende, goudgele schijn.
Bloemetjes, citroen en pompelmoes in de neus.
In de mond een intens en geconcentreerde, verfijnde Pessac-Léognan, met een aangename vettigheid,
maar zeker ook een goede tegenbalans met zuren en een lange, intense afdronk.

Chablis Premier Cru, Vaillons 2015 Sauvignon Blanc, Chardonnay, Viognier Fossielrijke ondergrond bestaande uit klei en kalk, bovenste laag hoofdzakelijk kalk. De fermentatie gebeurt deels op inox vaten en deels op gebruikte Franse vaten, malolactische fermentatie. De rijping gebeurt gedurende 8 à 10 maanden; op gebruikte eiken vaten in de eigen kelders.
Tòp-Chablis !!!

Chassagne Montrachet, Château de Citeaux, Philippe Bouzereau 2017 100% Chardonnay De Chardonnaystokken voor deze wijn staan in een 0,15 (!) ha grote wijngaard in Chassagne, meer bepaald in Les Meix Goudard. De stokken zijn gemiddeld 40 jaar oud. Vergisting gebeurt in eiken vaten; de rijping gedurende 12 maanden in deels nieuwe vaten; tenslotte volgt er een lichte filtering.
In het glas krijg je een wijn met een zuivere goudgele kleur; een elegante neus die aroma's van bloemen en mineralen ontwikkelt. De smaak in de mond is krachtig en breed met een mooi, subtiel evenwicht.

Duberny, Domaine Régismont, Herault (Languedoc), 2016 Chardonnay, Viognier Een prachtige combinatie tussen de druiven chardonnay en viognier, opgevoed op klei-kalksteen en klei-silica-bodem.
Deze biologische wijn heeft een glinsterende gele mantel en is een heerlijke zeer aromatische frisse witte wijn, met delicate geuren vol viooltjes en perzik en een romige afdronk van yoghurt met een beetje honing, noten en ronde zuren.
In de mond is hij rond, vol en soepel.

In Vino Erotico, Languedoc, 2016 Sauvignon Blanc, Chardonnay, Viognier Afkomstig van een coöperatieve, waarbij 250 wijnboeren aangesloten zijn en die 100ha wijngaarden bezitten. Zo beschikken ze over hoogtechnologische installaties om een mooi en eerlijk product te maken.

Pouilly Fumé “Domaine Thibault", Loire, 2017 Sauvignon Blanc Deze mooie cuvée van Pouilly-Fumé heeft zeer typische aroma’s van citrusvruchten en kiezelstenen. Tegelijkertijd is deze Sauvignon ook sappig, rijk en relatief rond.

Mas Oncle Ernest “Les Safres de mon Enfance”, Côtes du Rhône, 2016 Grenache Blanc, Roussanne, Viognier, Vermentino Witte wijn uit de Ventoux-streek; drie maanden op hout gelagerd.
De neus is veelbelovend en vrij complex. In de mond proeven we frisheid, wit fruit en toch zachtheid. Van deze wijn werden slechts 3000 flessen gebotteld.

Le Plan Vermeersch GT-V, Côtes du Rhône, 2018 Viognier Grootse volle witte wijn van de Vlaamse familie Vermeersch.

Pouilly Loché, Clos de Rocs Les Mûres, Mâcon, 2015 Chardonnay Een onbekende topper uit de Bourgogne: biologische diepgele, vettige en krachtige wijn.

Pouilly Loché, Clos de Rocs Monopole, Mâcon, 2015 Chardonnay Slechts 1 (één) hectare wordt voorzien voor deze klassevolle diepgele Mâcon-wijn. Perfectie voor wie houdt van mineralen en hout (12 maanden houtlagering) in de wijn.

Condrieu “Rémi Niero Chery”, Côtes du Rhône, 2017 Viognier Dit ambitieuze domein krijgt steeds meer erkenning door de belangrijkste wijncritici en –gidsen wereldwijd.
Deze zeer aromatische wijn met licht goudgele kleur kenmerkt zich door een indrukwekkende rijkdom en verfijnde aromatische expressie. De Chéry-terraswijngaard met 50- tot 80-jarige wijnstokken is een perceel met een Grand Cru-reputatie. De superieure ligging op een arme, granieten bodem ten zuiden van de beroemde Côteaux Vernon zorgt voor kleine druiven met een enorme concentratie. Na de gisting in roestvrij stalen tanks rijpt de wijn 12 maanden in kleine Franse eikenhouten fusten, warvan 40% nieuwe. Deze Condrieu-appelatie is duidelijk één van de meest ondergewaardeerde witte topwijnen!

Domaine du Vieux Télégraphe (Châteauneuf-du-Pape); 2014 40% Clairette; 30% grenache; 15% Bourboulenc; 15% Roussanne Manuele oogst met strenge en dubbele sortering in de wijngaard; pneumatische persing en vinificatie in inox kuipen (60%) en in eiken vaten (40%).
Rijping gedurende 9 maanden deels in kuipen en deels in eiken vaten, gevolgd door 3 maanden rijping op fles.
Deze wijn heeft een licht strogele kleur, evoluerend naar goudgeel en in de neus een rijk aroma van bloemen, fruit en honing; in de mond is hij rijk en fruitig. Na rijping (4-5 jaar) ontwikkelen zich tertiaire aroma's van gedroogd fruit, hazelnoten en hars zonder dat de wijn zijn frisheid verliest.

Château Tour Léognan, Pessac, 2015 Sauvignon Blanc, Sémillon Deze wijn is gemarkeerd door de Sauvignon druif die mooie aroma’s weergeeft van pompelmoes en limoen. De aanzet in de mond is zeer elegant en fris. De Sémillon druif zorgt voor de rondheid en vettigheid in de mond en geeft toetsen weer van abrikoos en perzik. De balans tussen zoetheid en aciditeit is zeer aangenaam met een aanhoudende lengte.

Mas Doumas Gassac, Languedoc 2014 Blend van 23 (!) soorten duiven : 27% Petit Manseng, 25% Viognier, 16% Chenin Blanc, 15% Chardonnay, 17% Diverse oude druivenrassen (Bourboulenc, Marsanne, Roussanne, Petit Courbu, Muscat Ottonel, Muscat Petit Grain, Muscat d’Alexandrie, Gros Manseng, Semillon, Neherleschol, Petit Arvine, Amigne, Sercial de Madère, Khondorni, Tchilar, Albariño, Falanghina, Fiano, Grechetto Todi Petit Manseng, Viognier, Chenin Blanc en Chardonnay worden vergezeld van een uitgebreide schare andere druivensoorten om zodoende een complexe witte wijn te genereren. Hij krijgt tijdens de lagering bovendien géén hout mee!
De wijn is fris, fruitig en altijd complex in zijn jeugd. Liefhebbers van nog meer aromatische rijkheid kunnen hem drinken tot 10 jaar ver !
Aimé Guibert kocht begin jaren ‘70 een stuk land van de familie Daumas. Met de hulp van oenoloog Emile Peynaud werden in 1978 de eerste wijnen geproduceerd. Al bij het begin was duidelijk dat Guibert over een uitzonderlijke terroir beschikte. De wijnen worden dan ook meermaals vergeleken met de grote wijnen uit Bordeaux.

Meursault Albert Grivault; 1er Cru Les Perrieres, 2016 100% Chardonnay Het familiedomein Albert Grivault wordt geleid door Monsieur Bardet die de kleinzoon is van de stichter Albert Grivault. Tot begin jaren '80 werden de meeste druiven van het domein “en vrac” verkocht. Hierna echter besloot monsieur Bardet om weer zelf de wijnen te gaan vinifiëren en bottelen. Door collegae als mevrouw Bize-Leroy werd hij op weg geholpen en nu wordt het domein, met misschien wel het beste terroir, gerekend tot de top van de Côte de Beaune. In het begin van de jaren '90 opteerde monsieur Bardet voor een Grand Cru-status van de Monopole 'Clos des Perrières'. Dit stuitte echter op veel verzet van andere wijnmakers uit het dorp. Toch zijn er wijnkenners die deze status wel graag zouden willen toekennen. De wijnen worden gemaakt op mineraliteit en hebben een groot bewaarpotentieel.
Het domein Albert Grivault met aan het hoofd kleinzoon Michel Bardet is de grootste grondbezitter in de premier cru Perrières en zij bezitten circa een derde van het totale oppervlak in deze geprezen premier cru.
In de kelders van Albert Grivault werkt Michel Bardet op een traditionele manier met zijn wijnen. Ondanks dat hij de traditionele wijnbereiding toepast, experimenteert hij ook met zijn vaten. Verschillende vaten uit verschillende delen van Frankrijk worden aangekocht om te zien wat dit voor invloed heeft op zijn wijnen.
Een wijn die geurt naar hazelnoot, mineralen en wit fruit. De smaak is kruidig, notig met wit fruit en mooie elegante zuren. De afdronk is zeer intens en duurt immer voort.

Frankrijk Rosé

Le Grand Noir, Languedoc Pays d’Oc, 2018 Syrah, Grenache Le Grand Noir wijnen worden gemaakt in de Minervois, geproduceerd door Celliers Jean d'Alibert (opgericht in 1953). Celliers Jean d'Alibert ligt 20 km. ten zuiden van Carcassone en 25 km. ten noorden van Narbonne. De wijnen worden verbouwd op een kalkhoudende ondergrond, veelal op de zuidhellingen van dit pittoreske landschap. Het klimaat is mediterraan met Atlantische weersinvloeden. Onder deze naam vinden de volle en fruitige wijnen, met het warme karakter van het Franse zuiden, hun weg naar vele wijnliefhebbers in de wereld. De druiven worden met de hand geplukt.
Geselecteerde wijngaarden in de regio van Carcassonne en de Minervois. De druiven worden geoogst bij volle rijpheid. Koude maceratie alvorens het persen van de druiven. Rijping gedurende 3 maande voor de botteling. 

Licht roze met intense aroma’s van framboos, aardbei met een hint van peper. Frisse en fruitige wijn.

Mas Oncle Ernest “Ephémère”, Ventoux, 2018 Grenache, Syrah Alexandre Roux is de vierde generatie van een wijnbouwersfamilie uit het kleine Zuid-Franse dorpje 'Entrechaux'. Hij werkt sinds 2003, samen met zijn vader, in de familiale wijngaarden. In 2007 maakte hij de sprong door er zelf wijn van te gaan maken en die op de markt te brengen. Als eerbetoon aan zijn overgrootvader, nonkel Ernest, die met de druiventeelt begon, noemde hij het wijndomein naar hem. De wijngaarden liggen verspreid over de appellatiegebieden 'Côtes Du Rhône' en 'Ventoux'. Elk perceel wordt apart gevinifieerd om daarna een samenstelling te maken met de meest geslaagde wijnen. Deze uitgesproken droge rosé is voor 95% gemaakt uit Grenache en 5% Syrah, hij werd direct na de oogst geperst en vervolgens gedurende 10 dagen koud gefermenteerd. Deze rosé met een frisse, lichte kleur heeft een delicate neus en toetsen van vers fruit.

Frankrijk Zoet

Clos Lapeyre – Jurançon Moelleux, 2017 Gros Manseng, Petit Manseng Een grote zoete wijn heeft steeds als norm “Fris-zoet en droog eindigend”. Verrassend en intrigerend is dan ook de droge, pompelmoesgetinte finale.
Wordt geoogst in vier fases van november tot december, afhankelijk van de conditie van de druif.

Frankrijk Speciaal

Vin Jaune, Côtes du Jura, 2012 Savagnin Droge witte wijn, meeslepend en fascinerend, met noten, gedroogde vruchten en kruiden in de neus.
We bekomen een krachtige, hardnekkige smaak.
Deze Vin Jaune wordt gemaakt in de Jura, gerijpt in vaten gedurende meer dan zes jaar.
Het wonder van de Vin Jaune gebeurt tijdens al die jaren wanneer een gistsluier de wijn beschermt en de typische kleur, aroma’s en een buitengewone smaak geeft.
Deze wijn heeft een spectaculair verouderingspotenieel.
Uniek product!

Domaine Eric Laguerre : O-xy Grenache Blanc Een “Vin Jaune” uit de Roussillon, verbluffend!! Er werd vijf jaar “gewerkt” aan deze wijn; finaal werden er slechts 189 flessen gebotteld en op de markt gebracht! Een unicum voor de echte wijnliefhebber.

GT-O, Le Plan-Vermeersch, Côtes dus Rhone, 2016 Viognier Witte” (oranje!) wijn gemaakt volgens het vinificatie-proces van rode wijn; schillen en steeltjes worden
meegegist met het sap, waardoor we een “witte” wijn krijgen met tannines! Droge, organische wijn met aangename mineralen!
Aanrader voor wie eens “iets anders” wenst te proeven!

Vin de Paille, Domaine Michel Thibaut, Côtes du Jura 2011 Chardonnay, Savagnin, Poulsard, Trousseau De Vin de Paille ziet het daglicht pas nadat aan een specifiek proces voldaan is, want deze wijn heeft aandacht
en een zachte hand nodig. De voorkeursbehandeling begint reeds bij het oogsten; alleen de mooiste trossen
Chardonnay, Savagnin, Poulsard en Trousseau druiven worden gekozen en apart gehouden voor de Vin de Paille.
De trossen worden daarna ongeveer drie maanden op roosters gelegd of in een geventileerde ruimte gehangen. Na deze
langzame dehydratering, worden de vruchten, die vol suiker zitten, geperst.
Het verkregen most gist tot een alcoholpercentage tussen 14,5° en 17°. Daarna rijpt de wijn drie jaar in eiken vaten.
Dan onthult de wijn de rijke en complexe smaken van gekonfijt fruit, honing, karamel en marmelade.
Het flamboyante elixir werd lang als natuurlijke weerstandsverwekker gebruikt vanwege de energetische eigenschappen.

Italië Rood

Teanum Favugne Rosso, DOP, Puglia 2017 Montepulciano Manuele druivenoogst, donkerrode kleur, rijke aroma’s van rode bessen met hinten van koffie! Zachte tannines en een lange afdronk.

Barbera d’Asti, DOCG Superiore, Piëmonte 2016 Barbera Familiebedrijf in San Damiano d’Asti; reeds meer dan 60 jaar passionele wijnbouwers van vader op zoon. Dit is een naar Bordeaux neigende intense wijn met fluwelen tannines.

Schola Sarmenti Roccamora IGT, Puglia, 2016 Negroamaro Deze Roccamora is 100% Negroamaro van 40 jaar oude stokken. De 4500 stokken per hectare, leveren 8000 kg fruit per hectare. De wijngaard ligt op het zuiden en de temperatuur wordt beinvloed door de zee.
Zwarte bessen, rode bessen en bosbessen. Lekkere volle mond met wederom rijp fruit en een lichte kruidigheid.

Schola Sarmenti Critera, IGT, Puglia, 2016 Primitivo di Salento Uniek frisse Primitivo; noties van kruidnagel en muskaatnoot. Mondvullende wijn met accenten van drop en zoethout.

Barbera d’Alba, DOC Superiore, Croere, Piëmonte 2015 Barbera Diep robijnrode wijn met veel vol fruit, 15 maanden gelagerd in kleine houten vaten.

Lucciconi, Toscane, 2015 Sangiovese Het domein Azienda Agricola Le Muricce wordt beheerd door Vlamingen.
Lucciconi is een typisch Toscaans woord, afgeleid van het werkwoord luccicare, wat ”schitteren” betekent. ”Lucciconi” verwijst naar de schittering in de ogen net op het ogenblik dat men begint te wenen maar nog vòòr de tranen echt beginnen te vloeien.
De naam Lucciconi verwijst hier naar de schittering van de wijn en de ’tranen’ die langzaam hun weg vinden in het glas.
Deze wijn is 50% gelagerd op inox cuves en 50% op oude Franse eiken vaten.

Refosco di PR Roggio dei Roveri, Veneto, 2013 Refosco Robijnrood gekleurde wijn met een intense geur van rode fruitsoorten (onder andere bramen, bessen en framboos).
12 maanden op eik gelagerd, wat resulteert in een intens smaakpallet.

Amarone della Valpolicella DOC, Veneto, 2012 70% Corvina, 25% Rondinella, 5% Molinara Deze wijn wordt alleen in de grote wijnjaren gevinifiëerd. Amarone wordt gemaakt van gedroogde (halfzoete) druiven die natuurlijk gedroogd worden op frisse zolders vanaf de oogsttijd tot januari. Het is een rijke, geconcentreerde en sterk alcoholische wijn, door kenners hoog gewaardeerd. Altijd zeer diepe kleur, zeer geconcentreerde neus en fluwelen textuur. Rijke aroma’s van gedroogde bosvruchten en hout door de lange lagering.

Gattinara DOCG, Piemonte, 2010 Nebbiolo Complexe granaatappelkleurige wijn met zijdezachte tannines, afkomstig van Travaglini; een klein (59ha) exclusief domein in het noorden van Piemonte.

Barbaresco DOCG “Pian Cavallo, Piëmonte, 2014 Nebbiolo Intense, klassevolle granaatrode wijn uit Piëmonte, die minimum 24 maanden op eik gelagerd werd, én 12 maanden op fles gerijpt werd.
We proeven volop kruidige bramen en volop fijne tannines.
Een topper!

Il Poeta IGT, Toscane, 2011 35% Sangiovese, 35% Merlot, 30% Cabernet Sauvignon Il Poeta 2011 is de vierde jaargang van deze IGT (Identificazione Geogafrica Tipica). Deze appellatie werd gecreëerd door de wijnbouwers die Cabernet Sauvignon en Merlot telen en de Supertoscans hebben uitgebracht.
Il Poeta bestaat in het topjaar 2011 uit 35% Sangiovese, 35% Merlot en 30% Cabernet Sauvignon. De wijn heeft minstens 18 maanden gelagerd op nieuwe Franse eiken vaten van 225 liter.
De vroegere eigenaar van het domein, Signor Garuglieri, was een “contadino stornellatore”, die tijdens het werk in de wijngaard volksliedjes zong en verhalen vertelde om de arbeiders te amuseren. In Greve stond hij bekend als “Il Poeta” en werd een deel van de wijngaard “La Vigna Del Poeta” genoemd.

Barolo DOCG Cannubi Boschis, 2011 Nebbiolo Deze Barolo wordt geoogst op de exclusieve heuvel ”Il Cannubi”, waar de “Boschis” een hoofdrol in kwaliteit garandeert.
Deze Cru Barolo bezielt Piëmonte. Mooi versmolten tannines, met een zwoele finale van rijp fruit, tabak en
het aardse van truffel.
Gerijpt in nieuwe Franse eiken vaten gedurende 18 maanden. Na de assemblage en de botteling volgen nog eens 18 maanden rust op fles in de kelders van het domein. Gevinifieerd door de eerste vrouwelijke wijnmaakster in Italië !!

Cabaletta, Tenute Fiorebelli, Veneto 2017 Corvina, Rondinella, Cabernet Sauvignon Voor het maken van deze Cabaletta laat de wijnmaker een deel van de druiven nog 5 extra weken na de reguliere oogst aan de wijnstok hangen. Hierdoor drogen ze in en worden geconcentreerd en rijker. Het resultaat is een heerlijke zwoele smaak.
Instap - Amarone!

Donna Doga, Toscane (Greve) 2016 100% Sangiovese Het domein Azienda Agricola Le Muricce wordt beheerd door Vlamingen.
De wijnstokken van deze Sangiovese staan op een zeer rotsachtige ondergrond, gevormd uit kalksteen, leem en zand.
De druiven worden handgeplukt gedurende de eerste twee weken van oktober; nadien lageren ze 6 maanden in roestvrij stalen kuipen.

Bramaterra DOC "La Viglia"; 2011 Nebbiolo, Vespolina, Croatina Bramaterra DOC is een schitterende rode wijn die gebaseerd is op de Nebbiolodruif met een minimale productie : de opbrengst mag maximum 75 hectoliter per hectare bedragen én moet minimum een alcoholpercentage van 12° bedragen. Minstens twee jaar rijping; waarvan 18 maanden op eiken vaten. Deze rijpingsperiode start steeds op één januari na de oogst...

Italië Wit

Preciso Grillo, Sicilië, 2018 Grillo Een hele frisse Siciliaanse wijn met noties van citrus en tropische vruchten.
Heerlijke aperitiefwijn!

Tenuta Sant’ Antonio Scaia Bianca, IGT Veneto, 2018 Garganega, Chardonnay Tenuta Sant’ Antonio is een wijnhuis met meer dan 50ha wijngaarden in het Valpolicella-gebied, bekend van de
Amarone-wijnen.
We vinden een neus van ananas, sinaasappel en pompelmoes, in de mond proeven we acaciabloemen en jasmijn.
Zacht fris met een mooie balans en een prachtig bittertje in de afdronk.

Punggl, Alto Adige, 2017 Pinot Grigio Nals Margreid is de fusie van twee wijngaarden Nals en Margreid die de handen hebben samengeslagen om
een meer vooruitstrevend project te starten. Hun wijnen beschikken over een fantastische dosis finesse en
worden steeds beïnvloed door de hoogte van de wijngaarden, 600 tot 800 meter boven de zeespiegel
met koelere nachten en aldus een betere rijping.

Teanum Alta Falanghine IGT, Puglia, 2017 Falanghina Strogeel met aroma’s van geel fruit en vanille.
Zachte, aangename en aanhoudende finale in de mond!

Vigevano Bianco DOC, Piemonte, 2017 Erbaluce Vigevano is een stille droge witte wijn en bestaat uit 100% Erbaluce.
Hij heeft 8 maand op Franse eiken vaten liggen rijpen.

Roero Arneis DOCG, Piëmonte, 2016 Arneis Fratelli Ponte is een familiebedrijf in San Damiano d’Asti; reeds meer dan 60 jaar passionele wijnbouwers van vader op zoon. Strogele wijn met een gouden schijn, die verrast door delicate aroma’s

Magré Chardonnay, Alto Adige, Südtirol, 2015 Chardonnay Een neus van banaan, ananas en tropisch fruit.
Een ware strogele smaakbom!

Batàr, Agricola Querciabella, IGT Toscana, 2013 Chardonnay, Pinot Blanc De druiven worden handgeplukt en vervoerd in kleine kistjes (8 kg), en daarna zeer zacht geperst in pneumatische pers; met nadien aparte (Chardonnay / Pinot Blanc) gisting gedurende 9 tot 12 maanden in nieuwe én oude Franse eiken vaten.
Deze wijn heeft een prachtig briljant goudgeel kleur en een bouquet van witte bloemen (meidoorn, acacia), exotisch fruit, boter en koffie; in de mond blijft hij zeer fris, rijp en elegant met een grote lengte. Topwijn van een topdomein !

Italië Rosé

Spanje Rood

Sospechoso, Vino de la Tierra de Castilla, 2016 Tempranillo Prachtige intense neus met impressies van aardbeien, bramen en een vleugje vanille.
Evenwichtige tannines met impressies van zwarte besjes, toasty toetsen, en peperig in de finale.

Payva Graciano, Extremadura, Ribera de Guadiana, 2016 Graciano Deze wijn toont een kleur van kersen met toetsen van violetten, heeft aroma’s van droog fruit, noten, rood fruit, balsamico en mineralen.
Krachtig in de mond met mooi evenwicht met lange afdronk.

Señorio de Nevada “Bronce”, Granada, 2015 Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Grenache Afkomstig van de “Hacienda Señorio de Nevada”; gelegen in de sprookjesachtige Lecrin-vallei in de streek van Granada. Op een hoogte van 700m heerst hier een microklimaat beïnvloed door de Sierra Nevada. Tanninerijke, volle en toch fruitige rode wijn die in onze contreien een nobele onbekende is!
Exclusief voor Baravins geïmporteerd!

Rejadorada “Novellum”, Toro, 2012 Tempranillo (Tinto de Toro) Wijnstokken met een gemiddelde leeftijd van 30-60 jaar. De bodem bestaat uit zand, grind en klei. Een uitzonderlijke wijn gezien de Ruedastreek slechts 2% voorbehoudt voor rode wijnen...
Na de oogst worden de druiven opgeslagen in een koelruimte. Na afkoeling van de druiven, zal de gisting gebeuren.
Inheemse gisten worden gebruikt tijdens de gisting in inox tanks gedurende 90 dagen,
daarna gebeurt er een tweede rijping gedurende 12 maanden op eiken vaten.
Prachtige rode wijn met impressies van rijp zwart fruit, zwarte peper, zoete ceder, vanille, kaneel en cassis.
Heel vlezig en kruidig in de mond.

Lonecessario, Valencia, 2014 Bobal Heerlijke rode wijn met impressies van granaatappel, koffie en zwoele toasty toetsen in de finale.

Cuatro Pasos Black, Bierzo, 2012 Mencia Intense rode wijn met toetsen van speelse rode kersen, pruimen, viooltjes en mooie kruidige finale.

Negon Kairyo, Ribera del Duero, 2015 Tempranillo (Tinta Fina) Purperen kleur, aroma's van frambozen en bosvruchten. Licht kruidige, robuuste wijn met karakter. Zachte tannines en fluweelzachte afdronk.
Tot de vaste kenmerken van de Tinta Fina behoren de dieprode, paarse kleur en een hoge graad van robuustheid.

Parcela n°5, Rioja, 2011 Tempranillo Deze dieprode wijn wordt uitsluitend gemaakt van druiven afkomstig uit de privé wijngaarden van Luis Alegre.
Manuele pluk en selectie van de druiven, 14 maanden lagering op eik en 6 maanden rust op fles zorgen ervoor dat deze wijn een complexe smaak heeft: kruidig, rijp rood fruit, toetsen van balsamico, vanille en kaneel.
Elegant en harmonisch met een lange afdronk.

Lòpez Cristobal, Ribera del Duero, 2015 Tempranillo, Merlot Hele mooi karaktervolle wijn met toetsen van besjes, bramen, frambozen en balsamico.
Eindigend met mooie vanilletoetsen in de finale.
Internationaal krijgt deze wijn veel hoge scores.

Viñas Magicas 2015 100% Monastrell (Mourvèdre) Intense kersrode kleur, aroma’s van rijp rood fruit en lichte accenten van zwart fruit. Complexe neus, kruidige frisheid met zachte tannines.
De druiven zijn afkomstig van 45-jaar oude wijnranken op kalkhoudend terroir. De fermentatie vindt plaats in inox tanks op 27°; daarna wordt de wijn gelagerd op nieuwe Franse eik gedurende 6 maanden.

Abellars, Priorat, 2011 Cariñera, Grenache, Cabernet Sauvignon, Syrah Paarskleurige vlezige wijn met impressies van donker, rijp fruit, koffie en kruidig in de finale.
Aanrader voor wie van ”stevig” houdt!

El Gran Vino de Guarda Pontac, Rioja, 2005, 95% Tempranillo, 5% Graciano Intense kersenrode wijn uit de Spaanse Rioja. Deze topcuvée van de Bodega Luis Alegre wordt enkel geproduceerd in topjaren.
De wijn wordt minimum 14 maanden gelagerd op nieuwe Franse eiken vaten. De druiven worden manueel geoogst.
Complexe neus en krachtige tannines maken van deze wijn een Spaanse topper!

Señorio de Nevada “Oro”, Granada, 2015 Syrah, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot Aroma’s van rijp, geconfijt fruit met subtiele hinten van specerijen, chocola, drop en tabak; fris, fruitig, met elegante, krachtige, harmonieuze tannines. 11 maanden rijping op nieuwe eiken vaten.

Exclusieve import door Baravins !!!

Los Aguilares Pinot Noir 2016 100% Pinot Noir Cortijo los Aguilares is gevestigd in Ronda, Andalousië. Hier hebben we een uitgebalanceerde, elegante en gestructureerde 100% Pinot noir wijn. Rood fruit, kruiden, bloemen, optimale zuurtegraad, rijpe tannines en een aangename afdronk. Organische oogst en manuele pluk op 900m hoogte. Deze wijn werd 9 maanden gerijpt op oude Franse eiken vaten. 92/100 van Parker !

Los Aguilares Tadeo 2015 100% Petit Verdot Deze wijn wordt aanzien als één der besten in Zuid-Spanje (Andalousië). De druiven worden pas manueel geplukt +/- 2 maanden nàdat alle andere druiven geplukt werden; dit om de aanwwezige tannines te verrijken. We krijgen hier een krachtige doch fluwelen wijn met intense kruiden, een weinig balsamico; véél zwart fruit en een intense afdronk. 12 maanden rijping in diverse oude én nieuwe Franse eiken vaten.

Señorio de Nevada “Plata”, Granada, 2014 Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah Een wijn met een diep robijnrode kleur. Uitgesproken aroma's van zoete specerijen, toast en zure kers met vanille. Goede gemiddelde body, zachte rijpe tannines met accent van vers fruit zoals moerbei, bramen en een licht kruidige, rokerige afdronk. Aangename wijn met een goede structuur!
Exclusief door Baravins geïmporteerd!

Spanje Wit

Señorio de Nevada, Granada, 2018 Viognier, Vijiriego Afkomstig van de “Hacienda Señorio de Nevada”; gelegen in de sprookjesachtige Lecrin-vallei in de streek van Granada. Op een hoogte van 700m heerst hier een microklimaat beïnvloed door de Sierra Nevada. Van deze fantastische witte wijn werden slechts 3.000 flessen gebotteld.
Rijp wit fruit (banaan, peer, perzik). Hele frisse, a-typische Spaanse witte wijn.
Exclusief voor Baravins geïmporteerd!

Burgàns, Rias Baixas, Galicië, 2017 Albariño Heerlijke witte wijn met aroma’s van halfrijpe groene appeltjes, overrijpe citrusvruchten en perziken.
In de mond een lichte prikkeling met een fruitige toets, zeer aangenaam.

Luis Alegre Blanco, Rioja, 2015 90% Viura, 10% Malvasia Strogele wijn die minimum 6 maanden gelagerd werd op eik.
Manuele oogst van de druiven die geteeld worden op de hellingen van de Sierra Cantabria; op een hoogte van 650m.
We proeven rijpe gele vruchten (ananas, perzik, abrikoos) met een lichte houten toets.
Lange afdronk en goede balans tussen fruit, zuren en alcohol.

Mantel Blanco, Rueda, 2014 Verdejo Verdejo is de aromatische druivensoort achter de frisse witte wijnen van de Rueda-regio.
Volle Verdejo wijnen genieten een hoog aanzien, en geven kruidige, nootachtige toetsen met een evenwichtige zuurtegraad en een aanzienlijk bewaarpotentieel.
Gefermenteerd in eiken vaten, de houtgerijpte Verdejo's zijn nog rijker en complexer en bevatten zachte toetsen van noten en honing.

Ànima l’Avi Arrufi, Cellar Piñol, Terra Alta, 2016 100% Grenache Blanc Druiven uit een 65-jarige oude aanplant in de wijngaard Avi Arrufi, de bodem is rijk aan kalk, doch arm aan organisch materiaal.
Weelderige neus met rijpe abrikoos en nectarine, een vleugje specerijen; minerale aanzet met ook in de mond vooral rijpe steenvruchten en een fenomenale afdronk.

l'Avi Arrufi; Cellar Pinol; Terra Alta 2015 Grenache Blanc Fruitige, kruidige strogele wijn met aroma's van perzik, abrikoos en rijp wit fruit. We proeven geroosterde en rokerige toetsen van eikenhout na één jaar lagering op nieuwe Franse eiken vaten. Lichtjes geoxydeerd !
Veel mineraliteit, krachtig en fluwelig in de mond met een stevige afdronk.
Zeer complexe witte wijn, welke een score kreeg van 92/100 bij Parker !

Rejadorada Verdejo, Rueda 2016 Verdejo De wijn heeft volop citrusfruit en aroma's van kruiden, buxus en gras. Een fruitige en droge witte wijn met een frisse en pure afdronk.
Verdejo is een Spaanse druivensoort, afkomstig uit het gebied "Rueda" (Noord-West Spanje onder Valladolid). De druif ontleent haar naam aan het Spaanse "Verde" wat groen betekent. In Rueda wordt sinds de 11de eeuw wijn verbouwd (oorspronkelijk uitsluitend wit, nù 2% rood...); Rueda kreeg grote bekendheid vanwege de productie van mooie, frisse en fruitige wijnen.

Vallegarcia, Vino de Pago (Madrid),2015 100% Viognier Complex, elegant en verrassend voor iedereen die hem voor het eerst proeft !
Het is paradoxaal om over een wijn met structuur en een eigen karakter te spreken in een zone waar witte wijnen nooit iets betekend hebben ! Vallegarcia was pionier in de aanplant, productie en commercialisering van deze 100% Viognier.
Deze wijn is intens en aromatisch, vertoont hints van witte bloemen en steenfruit en heeft elegante houttoetsen die voor een hemelse en harmonieuze finale zorgen !!!

Sumarroca TUVI, Penédès 2017 Gewürztraminer, Xarrel-Lo, Viognier, Riesling Gele kleur met groenachtige tinten. Intens en complex aroma met noties van rozen- en sinaasappelbloesems, gemengd met fruitige hints van meloen, perzik en mango. Een romige en fruitige mond met intens rijpe vruchten, vooral perzik en mango. Lange, zeer aangename afdronk !

Spanje Rosé

Señorio de Nevada “Pinky”, Granada, 2018 Garnacha Afkomstig van de “Hacienda Señorio de Nevada”; gelegen in de sprookjesachtige Lecrin-vallei in de streek van Granada. Op een hoogte van 700m heerst hier een microklimaat beïnvloed door de Sierra Nevada. Van deze fruitige rosé werden slechts 6.000 flessen gebotteld.
Fantastisch intens rode roséwijn, bekroond met de “BACCHUS ORO”; de hoogste Spaanse onderscheiding. We proeven een mix van rood (bessen, aardbeien, frambozen) en wit fruit (banaan, peer).
Exclusief voor Baravins geïmporteerd!

Pardevalles Rosado, Castilië en Léon, 2018 Prieto Picudo De Pardevalles Rosado Prieto Picudo heeft een heldere, felle roze kleur.
Schitterende rosé met impressies van aardbeien, gecombineerd met een vleugje citrus.
Frisse en krachtige rosé!

Spanje Zoet

Caligo, Penedès, 2014 Chardonnay, Sauvignon Blanc, Albariño In het late najaar zorgt de zeebries ervoor dat er een vochtige mist hangt over de druivenranken. Net vòòr de druiven verschrompelen, worden ze geplukt en verwerkt tot deze heerlijk zoete witte wijn met intense aroma’s van abrikoos, nectar, oranje marmelade, mango en gember. Rijke en romige textuur, tonen van tropisch fruit en perziken met gerookte en gedroogde bloemennoties. Zeer vol van smaak, maar ook energiek, met een uitstekende helderheid en een pittige start.

Portugal Rood

Esporão Reserva Tinto 2014 Aragonès, Tincadeiro, Cabernet Sauvignon, Alicante Bouschet Dikke dieprode kleur met een stevige structuur van weelderig fruit. Het fruit is jong en crispy, de ondersteunende tannines zorgen voor bewaarpotentieel.
Dit was ooit de eerste wijn die Esporao maakte in 1985. Hij laat bij uitstek het rijke fruitige karakter zien dat typisch is voor de beste rode Alentejo-wijnen.

Portugal Wit

Esporão Reserva Branco, Alentejo, 2015 Antão Vaz, Arinto, Roupeiro, Sémillon In de neus vinden we een complexiteit met veel fruitinvloeden zoals perzik en mandarijn, ondersteund door invloeden van Franse eiken vaten.
De smaak is romig : vooral rijp fruit en minerale accenten. De afdronk is heel mooi in balans en heeft een grote lengte.

Pôpa Black edition, Douro, 2015 Blend van verschillende "vergeten" druiven ! Handmatige pluk in kistjes van 20 kg die worden gebruikt voor transport naar de kelder, gevolgd door maceratie van de schillen bij een constante temperatuur lager dan 10° gedurende 24 uur. Rijping gebeurt op roestvrij stalen tanks, gedurende 28 dagen bij temperaturen tussen 14 en 18 graden. In een later stadium is er nog twee maanden rijping op nieuwe Franse eik.
Intens smaakpallet, droog met een volle fruitsmaak !

Griekenland Rood

Mavro Kalavritino, Achaia-Peloponesos, 2016 Black of Kalavryta Dit wijndomein, pas opgericht in 2004, is gelegen op de hellingen van de berg Aroania (Peloponesos). Deze wijn wordt koel geserveerd en heeft aroma's van kers en aardbeien; mooi geïntegreerde tannines met een aangename en verfijnde afdronk.

Ktima Papaioannou, AOP Nemea, Peloponesos, 2014 Agiorgitiko Thanasis Papaioannou, de stichter van Estate Papaionnou, was één van de eerste Griekse wijnproducenten die het idee volgde dat elke wijn de specifieke karakteristieken moest behouden, die gelinkt zijn aan de druivensoort, de bodem, de positie van de wijnrank, en de procedures die toegepast worden door de producent.
Klassieke rode vinificatie. De wijn rijpt gedurende 12 maanden in eiken vaten en evolueert verder in de fles gedurende
6 maanden. Deze wijn kan nog ruim 10 jaar worden bewaard.
Rijke aroma’s van rood fruit, boter en karamel. Evenwichtig en afgerond in de mond.

Alpha Estate "Utopia"; Macedonië (GR); 2015 100% Tannat Prachtige paars-rode kleur. Krachtig en kruidig met toetsen van droog rood fruit en leder. Mondvullend, mooi gestructureerd met aromatische hinten van hout en vanille. Lange afdronk met rijpe tannines en een intens smakenpallet.
Het Alpha Estate Wijndomein is gelegen in het Noordwesten van Macedonië (Noord-Griekenland), te midden van een prachtige omgeving, op een hoogte van 620 - 680 m en in de onmiddellijke nabijheid van de meren van Vegoritida.
Wijnmaker Makis Mavridis en oenoloog / wijnmaker Angelos Iatridis bundelden hun krachten met slechts één doel voor ogen: Griekse wijnen internationaal bekend maken.

Ramnista, Naoussa - NW-Griekenland, 2015 Xinomavro De oogst van deze druiven gebeurt manueel en vrij laat (midden oktober). Rijping gebeurt in oude eiken vaten gedurende 16 maanden, rijping op fles gedurende 6 maanden. Het domein wordt geleid door Yiannis Boutaris, een van de leidende figuren in de Griekse wijnindustrie, en staat vollédig los van de Boutari wine Group.
Rijke, complexe en intense wijn; robuuste tannines, toetsen van zongedroogde tomaten,zwarte olijven, truffel en sandelhout. Een verrassing !

Tselepos Avlotopi; 2015 100% Cabernet Sauvignon Gelegen in Avlotopi (Tegea, Arcadia, Griekenland) groeien de wijnstokken op een hoogte van 750 meter met een noordwestelijke oriëntatie op kleirotsachtige grond. Lage opbrengsten per hectare worden gehandhaafd om de kwaliteit te waarborgen.
Klassieke rode wijn vinificatie met een lange gistingsperiode van 25 dagen. 15 maanden gerijpt op nieuwe eiken vaten.
Dieprode kleur met aangename aroma's van rode bessen, vanille, koffie, kruiden en toast. Een rijk palet gecombineerd met fijn gestructureerde tannines creëren een krachtige wijn die 10 tot 12 jaar kan worden bewaard.

Fleva, Domaine Skouras, Peloponesos 2016 Syrah De wijngaarden bevinden zich op een hoogte van 650m en de ranken zijn gemiddeld 18 jaar oud. Het Middellandse zee-klimaat is typisch voor deze streek : vochtige winters, warme en droge zomers met veel zon. De druiven worden manueel geplukt in kleine kistjes begin september;
Alcoholische fermentatie in inox-vaten bij een gecontroleerde temperatuur van 23°. Rijping nadien op nieuwe Franse eiken vaten gedurende 16 maanden, waarvan 5 sur lie.
Diepe donkerrode kleur, met in de neus aroma's van bosbessen, pruim en zwarte kersen. We proeven hinten van zwarte peper, laurier, tym, truffel, zwarte chocolade en tabak. Volumineus en complexe, rijke tannines !

Rapsani, Domaine Xrisohoou; 2013 40% Xinomavro, 30% Krasato, 30% Stavroto Xhrisohoou Winery is centraal gelegen op het Griekse vasteland. De Olympus berg in het westen en de Egeïsche zee in het oosten laten beiden hun stempel na op het terroir en zorgen voor verrassende invloeden. Levendige rode kleur, mooi geconcentreerd. Fijne en delicate aanzet in de mond met een fantastische afdronk van rood fruit en zachte kruiden. Hinten van kaneel, anijs, peper en een finale van framboos. Elegant en rond met verfijnde tannines.

Xhrisohoou produceert slechts twee verschillende wijnen - een rode van de Xinomavro druif, en een witte wijn van zowel de Roditis als de Xinomavro (Blanc de Noir) druiven.
Het wijnhuis werd opgericht in 1880 en wordt gerund door de vierde generatie.

Driopi Reserva 100% Agiorgitiko Klassieke vinificatie met maceratie gedurende 25 dagen.Rijping gedurende 12 maanden op nieuwe Franse eik, erna 12 maanden op gebruikte Franse eiken vaten.
Full body, met aroma’s van rijp rood fruit, walnoten, eucalyptus en groene peper. Krachtige wijn die 10 tot 12 jaar kan worden bewaard.

Griekenland Wit

Ritinitis Nobilis, Peloponesos Roditis Deze Retsina wordt beschouwd als de koning der Retsina-wijnen. De ranken hebben een beperkte opbrengst en het hars komt van de Pinus Halpensis-dennen die op het domein gekweekt worden.
Verfrissende en verrassende wijn, perfect in balans; aroma’s van citrusvruchten en eucalyptus, delicaat verworven met de fijne harssmaak. Aroma’s van munt in de afdronk.
Verrassende Retsina!

Malagouzia, Alpha Estate - Amyndeon, 2016 Malagouzia Winterse witte wijn met een verrassend "warme" smaak...levendige gele kleur met groene reflecties; toetsen van rijpe gele appel, geel fruit en kruiden. Zijdezachte afdronk!

Armyra, Ktima Skouras, 2017 Chardonnay, Malagouzia De wijngaarden bevinden zich in Korinthe en Argolida op een gemiddelde hoogte van 60m. De Chardonnay-ranken zijn meer dan 20 jaar oud, de Malagouzia’s 9 jaar. De bodem is zanderig; Manuele oogst gebeurt midden en eind augustus. 6 maanden rijping op hout, waarna nog 3 maanden rijping op fles.

Atlantis, Santorini, 2017 Assyrtico, Athiri, Aidani De beperkte opbrengst per rank zorgt voor body en structuur in deze wijn; discreet in de neus met toetsen van citrus.

Skipper White, Houdetsi-Kreta, 2017 Vidiano, Plyto Dit pareltje van een klein familiebedrijf op Kreta is gemaakt op basis van twee Kretenzische druiven, met een paar maanden lagering op nieuwe Franse eiken vaten.
We hebben zacht wit fruit en amandel in de neus, en we proeven een levendige, perfect evenwichtige, ronde wijn met een lange afdronk.

Ktima Gerovassiliou, "Fumé", Epanomi 2016 100% Sauvignon Blanc Een helder goudgele kleur, we proeven tropisch fruit, ananas en meloen, vanille en houttoetsen.
Houtlagering gedurende 6 maand.
Het frisse van de Sauvignon-druif en de kracht van het hout geeft een bijzondere, krachtige wijn.

Ktima Gerovassiliou, Epanomi 2016 Viognier Deze wijn van de Franse Viognierdruif is het paradepaardje van domein Gerovassiliou. Deze jaargang ligt in dezelfde lijn als de voorgaande die bekroond werden als "Beste Viognier", goud kregen van Decanter en 93 punten scoorden bij Winespectator.
6 maanden houtrijping op nieuwe Franse eiken vaten.
Prachtige neus van perzik, peren, bloemen en een vleugje karamel; in de mond vol en rijk met een lange afdronk.
Kan jong gedronken worden maar heeft een minimum bewaarpotentieel van 10 jaar !

Techni Alipias, Assyrtico, Drama 2016 Assyrtico Deze 100% Assyrtico-wijn is volledig gemaakt in de stijl van Santorini, terwijl de wijn eigenlijk uit de regio "Drama" komt.
Een wijn, perfect in balans met een mooie mineraliteit, verfrissende zuren en een zeer lange harmonieuze afdronk.
Parker bekroonde deze wijn met 89 punten !

Blanc de Gris, Ktima Tselepos, 2017 100% Moschofilero De wijngaarden liggen verspreid over de flanken van de berg Pernosas; met een bodem van klei en grind.
In de neus vinden we aangename aroma’s van citrus en citroenbloesems. Evenwichtige aciditeit, perfect gecombineerd met een fraîcheur.
Yiannis Tselepos studeerde oenologie in Bourgogne. Begin jaren ’80 keerde hij terug naar Griekenland en vestigde zich in Mantinia, om zich als oenoloog-consultant volledig toe te spitsen op de verjonging van de Moschofilero-druif. Hij en zijn vrouw Amalia kozen de gronden aan de voet van de Pernosas-berg om hun wijngaarden te beginnen.

Idisma Drios, IGP Drama, 2015 Chardonnay Idisma Drios betekent letterlijk vertaald : "de rijke zoetheid die eiken vaten aan wijn geven".
Deze fijne Chardonnay werd vijf maanden gelagerd op nieuwe Franse eiken vaten. Hij heeft een complex bouquet dat wordt aangevuld met een evenwichtige balans in de mond en een aangename scherpheid met mooie zuren.
Bewaarpotentieel tussen de acht en de tien jaar !!

Alpha Estate, IGP Florina, Macedonië 2016 Sauvignon Blanc De wijnranken bevinden zich op een hoogte van 620m/710m in een semi-continentaal klimaat, met koude nachten, veel neerslag en sneeuw in de winter terwijl de zomers eerder droog zijn. Het hele jaar door waait er een noordoostelijke wind; de bodem bestaat uit zavel en zand.
Heldere lichtgele kleur met groene reflecties; expressief in de neus : lychee, meloen, mango en honing.
Rond, zacht, vettig en toch verfijnd. Knapperig fris en perfect in balans, mooi gestructureerde finale.

Griekenland Rosé

14-18h, Peloponesos, 2018 Agiorgitiko Na de traditionele gisting in inox tanks blijft het sap gedurende 14 tot 18u in contact met de schillen om de kleur en de smaak te bevorderen. Intense en fruitige aroma's van rood fruit.
Kwaliteitsvolle rosé!

Griekenland Zoet

Tsantali Mavrodaphne, Patras 70% Mavrodaphne; 30% Black Corinthian De ligging van deze kleine wijngaarden bevinden zich rond de golf van Corinthe, tot 200m boven de zeespiegel is het klimaat er mild-mediterraans.
De smaak van deze zoete rode wijn gaat heen en weer tussen Banyuls en Porto en houdt er toch een eigenzinnig karakter op na. Deze wijn werd vijf jaar gelagerd op oude Franse eiken vaten.
Hij overtuigt met een prachtig boeket van rozijnen en gedroogde vijgen met hinten van koffie en vanille. In de mond proeven we gedroogde rozijnen, dadels, vijgen en specerijen. Is de perfecte match met donkere chocolade of blauwe kazen !

Samos Grand Cru 100% Muscat Blanc à petits grains Deze frisse, zoete witte wijn heeft een perfecte balans tussen zoet en zuur en is een topwijn in de categorie "zoet". Zomaar van te genieten, ofwel bij desserten met zoet fruit of gele kazen.
Sinds 2012 wint de wijn ieder jaar goud bij de categorie "zoet" (Berlijn, Bejing, Monaco, Decanter e.a.)

Argentinië Rood

Broquel, Mendoza, 2016 100% Malbec Dieppaarse kleur; expressieve smaak met aroma’s van zwarte chocolade en hints van rode vruchten en viooltjes.
Elegante, tanninerijke wijn!
Parker beoordeelde deze wijn met 90/100 !

Argentinië Wit

Phebus, Patagonia 2017 Chardonnay, Sémillon Een goudgele, elegante wijn met boeket van exotisch fruit, limoen en pompelmoes. Fris en mondvullend met een zuivere afdronk.
Een originele combinatie van de sensuele aroma's van Chardonnay en de strengere structuur van de Sémillon druif.

Zuid-Afrika Rood

Delaire Graff Botmaskop, 2017 Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Petit Verdot, Malbec De diverse vroeg in de morgen geplukte druiven voor deze wijn zijn afkomstig van zowel de bergwijngaarden als enkele andere hooggelegen percelen van het wijnhuis. De oogst wordt aan de sorteertafels nog eens extra op kwaliteit gecontroleerd alvorens de trossen worden ontsteeld. Het ongekneusde fruit weekt vervolgens in voortdurende onderdompeling. Na persing gaat het vergiste sap in Franse eiken vaten voor malolactische gisting en twaalf maanden rust.
Botmaskop is een krachtige maar fluweelzachte wijn met klassieke aroma’s van donker bessenfruit, kruiden en cassis. Laag in tannines; wel al helemaal lekker op dronk om lekker meteen van te genieten.

Bellingham, Franschhoek 2017 100% Pinotage De druiven worden handgeplukt tijdens de droge februarimaand, waarna de fermentatie plaatsvindt in eiken vaten gedurende minimum zes maanden. We hebben een dieprode, tanninerijke wijn met in de neus zachte aangename kruiden, pruimen en moerbessen. In de mond proeven we rood bosfruit zoals aardbeien, frambozen en blauwe bessen.
Levendige tannines in de finale.

Vrede & Lust Boet Erasmus, 2015 52% Cabernet Sauvignon, 37% Merlot, 6% Petit Verdot, 5% Malbec Dieppaarse kleur; expressieve smaak met aroma’s van tabak, zwarte chocolade en hints van rode bosvruchten en viooltjes.
Elegante, tanninerijke wijn!.

The Great Red, 2017 Cabernet Sauvignon, Cinsault, Cabernet Franc, Petit Verdot The Great Red is één van de bergwijngaarden van Stellenbosch. Rijpe wijnstokken die profiteren van een koele bries, produceren geconcentreerd fruit dat zacht wordt gevinifieerd met natuurlijke, minimale wijnbereidingstechnieken. Het gebruik van traditionele variëteiten zoals Cinsault en Cabernet Sauvignon, die al eeuwen in de Kaap worden gekweekt, brengt een unieke frisheid en een gehemelte in de smaak van de wijn. Cabernet Franc brengt een intensiteit van parfum en gehemelte in de wijn met Petit Verdot die een inktachtige kleur en een bijzondere vruchtdichtheid geeft. The Great Red is gemaakt om binnen 5 jaar te drinken vanaf vintage, maar verdere bewaring zal zeker een grotere complexiteit zien ontwikkelen, zoals typerend is voor Kaapse rood met Cabernet Sauvignon en Cinsault.

Babel Red, Babylonstoren, 2017 Shiraz, Cabernet Sauvignon, Malbec, Petit Verdot, Merlot, Cabernet Franc, Pinotage Intens rode kleur. Potloodschaafsel en zoete tabak met moerbeibes, kersen en donkere chocolade in de neus. Een gebalanceerde mix van donkerrode bessen- en chocoladearoma’s met een zacht mondgevoel en sappige, aanhoudende afdronk.
Gelegen aan de voet van de Simonsberg in Paarl, Zuid-Afrika ligt Babylonstoren. De boerderij is al in 1692 opgericht. Sinds 2011 maakt men prachtige wijn onder eigen label. Het logo bestaat uit een pijp (symboliseert de boer), een bloem vertegenwoordigt de tuin) en een vogel (de natuur).
Het combineert de essentie van Babylonstoren: keeping things simple and as true to the earth as possible.

Zuid-Afrika Wit

Bellingham, Whole Bunch Roussanne, 2015 Roussanne Een diep individualistische wijn met sierlijke wilde kaap-bloemen, de inheemse 'fynbos en kruidenthee aroma’s worden ondersteund door zachte, kiwi, ananas en tropische perzikken en maken deze levendig. Geïntegreerd met een subtiel gekruide finish doorweven met hints van honing. Een unieke witte wijn met een levendige en jeugdige frisheid.
Prachtig gelegen tussen de bergen van Groot Drakenstein in de Franschhoek Vallei bevindt zich de Bellingham Winery. De eerste duizend wijnstokken werden hier in 1693 geplant. Wat destijds begon onder de naam 'Bellinchamp' is uitgegroeid tot een van Zuid-Afrika's toonaangevende wijnbedrijven. In 1943 werd Bellingham eigendom van Bernard Podlashuk een gedreven pionier en lange tijd dé drijvende kracht achter Bellingham. Bellingham weet als geen ander de klassieke principes van een goede wijn te combineren met nieuwe, moderne ideeën.

Paserene, Chatdonnay 2017 100% Chardonnay Paserene’s Chardonnay maakt het beste gebruik van het koele klimaat uit Elgin (West-Kaap) om een diepe goud-groene wijn te creëren met toetsen van gember en citroen.
Dé top-Chardonnay uit de westelijke Kaap !!!

AA Badenhorst Family Wine White Blend 2015 Chenin Blanc, Grenache Blanc, Roussanne, Viognier, Verdelho, Marsanne, Clairette Blache, Palomino, Chardonnay Uitstekende Zuid-Afrikaanse blend van een gereputeerd huis. Aroma's van citrusvruchten,gember en honing, noten en stro.
De finish is lang, zijdezacht en romig.

Vrede & Lust Barrique, 2015 95% Sémillon, 5% Sauvignon Blanc De wijnvelden van deze wijn bevinden zich op de Tafelberg nabij Kaapstad.
Perfecte blend tussen Sémillon en Sauvignon Blanc, waarbij de eerste druif overheersend aanwezig is.
Lagering gedurende 6 maanden in oude Franse eiken vaten. De wijn vertoont veel mineraliteit, met hinten van kweepeer.
Zuivere, frisse wiijn.

Vrede & Lust Chardonnay, 2015 100% Chardonnay Deze wijn toont een jeugdige citroenkleur. De neus is expressief en elegant. Aroma’s van witte bloesem met citrus,
sinaasappelzeste en toets van toast. De wijn is droog met hoge zuren en medium body, sappige textuur.
In de mond: uitgesproken smaken van limoen, nectarine en toast.

Agaat BLOKHUIS, 2016 100% Grenache Blanc Er werden slechts 300 genummerde flessen van deze topper op de markt gebracht. Typisch droge en toch florale Grenache Blanc-smaak; u verkrijgt deze wijn in een houten kistje waar het verhaal van deze wijn in gegraveerd staat. Een aanrader voor de échte wijnadept !

Patatsfontein; 2017 100% Chenin Blanc De druiven voor deze Chenin Blanc worden geselecteerd uit wijngaarden met een granietrijke bodem.
Dit type ondergrond geeft deze Chenin Blanc zijn herkenbare elegante finesse, zuivere mineraliteit en frisse smaken.
We herkennen aroma’s van limoen, citrus en verse guave, typerend voor Chenin Blanc
Absolute top !!!

The Great WHITE; 2015 Sauvignon Blanc, Sémillon, Chenin Blanc De wijngaarden bevinden zich in Stellenbosch en liggen in verschillende klimaatzones waar de druiven
op meesterlijke wijze geselecteerd en gemengd worden. De druiven voor de Chenin Blanc worden geselecteerd
uit wijngaarden met een granietrijke bodem. Dit type ondergrond geeft deze wijn een herkenbare
elegante finesse, zuivere mineraliteit en frisse smaken.
We herkennen aroma’s van limoen, citrus en verse guava.

Zuid-Afrika Rosé

Clarington 2018 100% Cinsault In de neus vinden we rozen en lentebloesems. We proeven rode bessen, aardbei en framboos.
Druiven werden handgeplukt en gedurende 4 maanden gerijpt in inox kuipen.

Bulgarije Rood

Heritage Mavrud, Thracian Valley 2017 100% Mavrud De Mavrud is een oude Bulgaarse druivensoort; hoofdzakelijk te vinden in Zuid-Bulgarije - PGI Thracian Valley, waar het zijn beste resultaten behaalt. Mavrud wijnen worden in verschillende stijlen geproduceerd. Deze wijn heeft een elegant, fris en fruitig profiel en is het antwoord op de 'nieuwe wereld'-wijnen.
Een wijn met een diep robijnrode kleur. Uitgesproken aroma's van zoete specerijen, toast en zure kers met vanille. Goede gemiddelde body, zachte rijpe tannines met accent van vers fruit zoals moerbei, bramen en een licht kruidige, rokerige afdronk. Aangename wijn met een goede structuur!

Bratanov 3 Blend; Sakar Thracian Valley, 2015 Cabernet Franc, Merlot, Rubin Een traditionele Bordeaux meets Bulgarije, met een combinatie van Merlot en Cabernet Franc en de inheemse Rubin; deze versmelten heerlijk samen en creëren een expressieve neus met een zacht boeket van kersen, pruimen en braambessen
De neus is uitgesproken en tegelijk delicaat in ontwikkeling van rijp fruit.
We proeven aroma’s van zwarte kers, rode vruchten, rode paprika, nootmuskaat, en lichte hinten van bosgrond en leder. Intensieve smaak met een sappige textuur en vele rijpe tannines.

Bulgarije Wit

Tsarev Brod Sépage 2016 60% Sauvignon Blanc, 20% Chardonnay, 10% traminer, 10% Riesling De “Sepage” is een blend gemaakt uit Sauvignon Blanc, Chardonnay, Traminer en Riesling. Alle druiven worden op hetzelfde moment geoogst en gemengd òp de wijngaard, een zogenaamde “field blend”. Ze fermenteren dan uiteraard ook samen.
Vervolgens rijpen ze in roestvrij stalen tanks gedurende zes maand, wat tot een complexe wijn leidt met verrassende aroma’s en smaken.
De wijn heeft een strogele kleur. Intense neus met fris karakter, expressieve geur van citrusfruit en steenfruit, kruisbes en citroengras. Sappig in de mond met een rijke textuur en medium body, gebalanceerd tussen hoge zuren en het warme fruit.

Symbiose White, Thracian Valley 2017 80% Chardonnay, 20% Tamianka Deze wijn toont een jeugdige citroenkleur. De neus is expressief en elegant. Aroma’s van witte bloesem met citrus, sinaasappelzeste en toets van toast. De wijn is droog met hoge zuren en medium body, sappige textuur. In de mond: uitgesproken smaken van limoen, nectarine en toast.
Een unieke blend tussen de bekende Franse druif Chardonnay en de haast vergeten Bulgaarse druif Tamianka.

Vrachanski Misket, Danube Plain 2016 100% Vrachanski Misket Deze wijn heeft een lichte goudgele kleur. Uitgesproken florale aroma's van rozen, geranium en tropisch fruit zoals banaan en mango. In de mond een vleugje rijpe citrusvruchten, viooltjes en licht kruidig op het einde. We proeven een droge wijn met een aangename frisheid. Uitgebalanceerde wijn met verrassend lange afdronk.
Gemaakt uit geselecteerde druiven van dit originele ras, geteeld in de traditionele Noordwest-regio van Bulgarije onder de Appellatie BGA Danube Plain. Vrachanski Misket komt eigenlijk uit dezelfde familie als de gewone Misket variëteit. Volgens wijnproducenten en specialisten, heeft de Vrachanki Misket meer onderscheiden aroma’s en smaken dan de gebruikelijke Misket zelf.
Deze wijn is licht geoxideerd; voor de liefhebbers!

Hongarije Rood : tijdelijk géén referenties

Hongarije Wit

Gere Attila Ölaszrisling, Villàny, 2017 100% Ölaszrisling Ölaszrizling is een traditioneel druivenras in deze regio. Deze wijn vertoont kenmerkende tonen van citrus, pompelmoes en witte bloesem,
met een aangename frisheid.
Fermentatie in roestvrije stalen tanks.

Hongarije Zoet

Tokaji Aszú 5 puttonyos, 2013 30% Hárslevelú, 70% Furmint Een ware zoet-frisse ontdekking!
Vier jaar (!) gerijpt in kleine eikenhouten vaten.

Roemenië Wit

Tijdelijk géén referenties

Slovenië Wit

Pullus Chardonnay, Stajerska (Noord-Oost - Slovenië), 2015 Chardonnay Pullus Chardonnay is een typische vertegenwoordiger van Ptujska Klet. Het is een typische en expressieve Chardonnay. Het aroma doet denken aan grapefruit, boter en houttoetsen.
De smaak is prachtig rond, en is een uitstekende aanvulling op het bouquet met haar zuurtjes en suikers.
Pullus Chardonnay 2015 is een moderne, aantrekkelijke wijn en eindigt al jaren bovenaan bij internationale wijncompetities.

Oostenrijk Rood

St-Laurent Réserve, 2015 St-Laurent Deze wijn van het topdomein Leth wordt gemaakt van de St-Laurentdruif (een variante van Zweigelt), die men nergens anders vindt.
Met een intens kersenrode kleur is deze wijn een vat van aroma’s van rijp rood fruit aangevuld met een lichte kruidigheid; een zeer smaakvolle wijn met een lange afdronk.

Oostenrijk Wit

Weingut Leth, 2016 Chardonnay De familie Leth doet reeds 25 jaar aan ecologisch verantwoorde wijnbouw, de oogst gebeurt uitsluitend manueel met strikte sortering van de beste druiven.
Rijping gebeurt 50% in nieuwe, en 50% in oude Franse eiken vaten, gedurende 12 maanden; zonder filtering voor botteling.
Zachte neus met geroosterde toetsen, roomboter, broodkruim, cacao en karamel; zacht, gul en rijp in de mond met complexe aroma’s en een lange afdronk: een aristocratische wijn!

Roter Veltliner, Scheiben 2017 Roter Veltliner Omwille van de benaming denken velen aan een rode wijn; niets is minder waar : deze wijn wordt gemaakt van een zeldzame en vrij onbekende druivensoort; nl de Roter Veltliner.
Iéts ronder dan de Grüner Veltliner met zowel aroma's als smaken van vele rijpe vruchten.
Tegelijkertijd bevat deze wijn voldoende zuurtegraad om zijn frisheid te behouden.

Simply WOW, Weingut LETH, 2016 250 (!) "vergeten" Oostenrijkse, Duitse en Zwiterse druivenrassen Deze wijn is gewoon geweldig! Ongeziene mix van meer dan 250 oude, allochtone of autochtone druivensoorten, waardoor men een ongelooflijk aromatisch profiel creëert, welke alle vruchten en specerijen van de wereld combineert.
Àlle witte variëteiten van Weingut Leth, (ongeveer 250) worden samen geoogst als een unieke blend, geperst, gefermenteerd en gerijpt in één wijn. Alleen de beste en rijpste trossen van elke variëteit worden voor dit project gebruikt om topkwaliteit te garanderen. Om het buitengewone scala aan fruitsmaken te bieden, wordt het wijnbereidingsproces volledig in inox uitgevoerd. Na zes maanden rijpen sur lie, wordt er gebotteld in mei.

Verenigde Staten Rood

Kendall Jackson Vintner’s Reserve Zinfandel, 2014 Zinfandel Kendall-Jackson Vintner's Reserve Zinfandel is een zeer karakteristieke Amerikaanse rode wijn van dé druif van Californië! De prachtige dieprode Zinfandel heeft aroma’s van pruimen en donker fruit met heerlijke accenten van ceder en kruiden. In de smaak veel rijp fruit, zachte vanille door acht maanden rijping op eikenhout en een lange afdronk.

The Biker, Four Vines, Paso Robles, 2017 100% Zinfandel Zwarte bessen en kruidige aroma’s in de neus, we proeven een pallet van pruimenconfituur, bosbessen, een hint van zwarte peper en lichtzoet, gebrand eikenhout.
Druiven worden geplukt tijdens koele nachten tot vroeg in de ochtend; en onmiddellijk naar de wijnmakerij gebracht. Na zeven tot negen dagen fermentatie, wordt de wijn overgeheveld naar een combinatie van Franse, Amerikaanse en Hongaarse eiken vaten, waarin ze twaalf maanden rijpen.

Sexual Chocolate 2015 (Napa Valley) Syrah, Malbec Deze Sexual Chocolate is puur hedonisme in een fles, maar met veel zorg en aandacht voor kwaliteit gemaakt.
Na bijna tien jaar deze blend te hebben gemaakt, heeft wijnmaker Brandon Allen precies de juiste formule ontwikkeld voor een wijn die veel smaak biedt met een hoge kwaliteit.
We proeven een intense combinatie van rijp, donker fruit met een lange, soepele smaak.

Verenigde Staten Wit

Fox Run Vineyards, Finger Lakes, New York, 2015 Riesling Afkomstig uit Finger Lakes, New York.
Helder witgele kleur, citrusaroma en citroenzeste.

Wente Morning Fog, Californië, 2017 Chardonnay "Morning Fog” lezen we op het etiket, wat zoveel betekent als ochtendmist, een verhaal dat je vaak te horen krijgt van wijnproducenten bij San Francisco. Die mist komt van over de oceaan en verplaatst zich via de stad over de aanpalende wijnvalleien. Dat betekent dat de wijngaarden zowel 's nachts als "˜s ochtends van flink wat afkoeling kunnen genieten vooraleer de zon de mist opruimt en de druiven van warmte voorziet. Op die manier kunnen de druiven langzaam en gelijkmatig rijpen, wat uiteraard de kwaliteit ten goede komt. Wente is het eerste huis dat uitpakte met een eigen chardonnay kloon, aangepast aan hun klimaat en terroir.
Het schoolvoorbeeld van een rijke houtgelagerde chardonnay!

Gloria Ferrer Carneros 2014 (Sonoma County) 100% Chardonnay Door mild weer gedurende de zomer van 2014 konden de druiven in een gematigd klimaat rijpen met een diep en intens karakter.
Als gevolg van de vroege lente kwam de oogst 2 ½ week eerder dan gewoonlijk. De opbrengsten waren gemiddeld en de
kwaliteit van het fruit was uitstekend.
Aroma's van tropisch fruit en steenfruit, met een vleugje geparfumeerd wit bloemkarakter. De mond breidt zich uit naar het fruit
met gulle perzik, ananas en groene appel op de achtergrond, ondersteund door de lichte toast van zoete Franse eik.
Heldere zuren trekken dit allemaal samen en zorgen voor een frisse afdronk.
De Chardonnay-druiven worden allemaal zachtjes geheel geperst om de extractie van bittere verbindingen tot een minimum te beperken. Het sap wordt vervolgens gerijpt in Franse eiken vaten met 50% nieuwe eik gedurende 9 maanden

Joel GOTT, Sonoma 2016 100% Chardonnay (unoaked) We vinden onmiddellijk meloen, ananas, groene appel en subtiele hinten van limoen in de neus. Op het smakenpallet ontdekken we rijp fruit en een knapperige mineraliteit in de afdronk.
2016 kende een warme lente, met in juli en augustus temperaturen onder het gemiddelde; dit liet de vruchten toe te rijpen op een stabiel niveau, waardoor we een perfect gebalanceerde wijn verkrijgen met fruitige toetsen en aangename zuurtjes.

Joel GOTT, Sonoma 100% Pinot Gris Heldere, licht goudgele wijn. In de neus hebben we aroma’s van citrusfruit, nectarines, perzik en wilde kruiden. Het smaakpalet vertoont hinten van mandarijn, rijp geel fruit en subtiele specerijen. We hebben een fruitige afdronk met milde zuren.
De wijnen van Joel Gott beschikken over een fantastische dosis finesse en worden beïnvloed door koele nachten en aldus een betere rijping.

Groundwork Sans Liège, Paso Robles, Californië 2015 100% Grenache Blanc Je kapt jezelf door het regenwoud met een machete, kraakt heldere citrusvruchten en onrijpe ananas open, je ruikt de geuren van verse waterkers en pepers, wanneer je jezelf plotseling bevindt aan de voet van een immense, lentefrisse waterval. De leistenen van de kliffen zijn bedekt met bedauwd mos, het is koel, fris en betoverend.
Deze Groundwork Grenache Blanc is je toegang naar deze plek, het vangt de karakteristieke balans op van verfrissing en volheid, typerend voor deze Grenache Blanc.

Groundwork Sans Liège, Paso Robles, Californië 2017 100% Viognier Deze fijne Viognier heeft een romige, enigszins tropische neus, waar aroma's van steenfruit, rijpe peer, kiwi en kamperfoelie worden verheven tot hints van aardbei, ananas en jasmijn. Verrassend elegant in de mond, met smaken van zoete vijg, witte perzik, gedroogde sinaasappelzeste, geroosterd graan en minerale tonen.

Chili Rood

Grez, Alto Cachapoal, 2016 Cabernet Sauvignon, Carmenère, Merlot, Lacrima Christi, Viognier Grootse en unieke Chileense NATUURwijn van een familiaal domein dat slechts +/- 5000 flessen per jaar produceert; irrigatie van de wijngaard is overbodig gezien de mineraliteit van het terroir.
Het domein werd volledig hernieuwd in 2005 met de bedoeling de wijnen ondergronds te lageren in klei-amforen gedurende minimum één jaar.
Géén machinale verwerkingen, een grootse topper !!!

Valdivieso Reserva, Santiago, 2015 Carmenère Deze rode wijn smaakt naar paprika, rode bessen en cassis. Hij is lekker soepel met een aangename bite in de nasmaak.
Een geconcentreerde wijn boordevol zwart fruit.
Omwille van het Chileense klimaat gedijt de Carmenèredruif hier op haar best !

Chili Wit : tijdelijk geen referenties

Nieuw-Zeeland

Babich Sauvignon Blanc, Marlborough, 2018 Sauvignon Blanc Babich Sauvignon Blanc kent een klassieke vinificatie in inox kuipen. Bedoeling is voornamelijk om de typische aroma’s van de druif te presenteren en voldoende frisheid te brengen. De druiven staan aangeplant in wat de beste omgeving is voor de cultivatie van Sauvignon Blanc in Nieuw Zeeland; namelijk Marlborough.
Het glas geeft een vollere, rijpere, zachtere stijl die zich goed ontwikkelt met fris en tropisch fruit.
De neus geeft aromas van kruisbes, kruiden en tropische toetsen.
Fruitige start met opnieuw kruisbes en meloen, een heerlijke smaak met een pittige, lange minerale en kruidige afdronk.

Supernaturals, Hawke's Bay, 2016 100% Sauvignon Blanc Wijngaarden zijn gelegen op noordelijk georiënteerde hellingen, op een terroir hoofdzakelijk bestaande uit zandsteen.
In de neus hebben we rijp tropisch fruit, citrus en hinten van room en meringue.
We proeven een volle, krachtige wijn met toetsen van limoen, abrikoos en rijpe meloen; met citrus in de afdronk.
Perfect en fris smakende natuurwijn (100% natuurlijk gevinifieerd)!

Natuurwijn Rood

Lous Grezes, “L-L”, Languedoc, 2012 Syrah, Carignan Natuurlijke vinificatie; vrij van sulfieten. Topwijn van dit domein, welke enkel in absolute topjaren wordt gemaakt; laatste keer gebeurde dit in 2012.
Complexiteit, finesse en harmonie zorgen voor een afdronk van minimaal 10 seconden, vaak 11 tot 12; wat uiterst zeldzaam is.

Lous Grezes, “Cuvée Alibi”, Languedoc, 2007 Grenache Geen filtering, geen klaring, vrij van sulfieten, 18 maanden natuurlijke gisting, manuele oogst.
Tannines die retronasaal en fraicheuraspect nalaten, volle fruitsmaak!
Kan de vergelijking met Bourgognewijnen makkelijk aan!

Lous Grezes "Alicia", 2014 100% Alicante Bouschet Oorspronkelijk afkomstig van de variëteit Bouschet uit Alicante; 100% alicante-druif, vrij zeldzaam, gezien één van de enige druiven met rood sap.
Oude wijnstokken van minstens 75 jaar. Een streling voor tong en gehemelte !

Natuurwijn Wit

Lous Grezes, “Les Elles”, Languedoc, 2016 Chardonnay Vrij van sulfieten, manuele oogst, druiven gekneusd met de voeten door meisjes en dames!
Natuurlijke vinificatie; één jaar rijping waarvan 50% op eiken vaten en 50% op inox. Geen filtering noch klaring, dit kan een residu nalaten.

Supernaturals; Hawke's Bay, Nieuw-Zeeland, 2015 100% Sauvignon Blanc Wijngaarden zijn gelegen op noordelijk georiënteerde hellingen, op een terroir hoofdzakelijk bestaande uit zandsteen.
In de neus hebben we rijp tropisch fruit, citrus en hinten van room en meringue.
We proeven een volle, krachtige wijn met toetsen van limoen, abrikoos en rijpe meloen; met citrus in de afdronk.
Perfect en fris smakende natuurwijn !

Lous Grezes, “Seb Elles”, Languedoc, 2017 Roussanne & Viognier Vrij van sulfieten, manuele oogst.
Natuurlijke vinificatie; acht maand rijping waarvan 50% op eiken vaten en 50% op inox. Geen filtering noch klaring, dit kan een residu nalaten.
Uiterst droge witte wijn, druivenranken groeien op kalkbodem.

Pouilly Loché, Révélation, 2017 100% Chardonnay Experimentele Cuvée van dit domein. Hij komt van de oudste stokken van de Clos des Rocs. De klei-kalkbodem is geladen met ijzeroxide.
Deze wijn komt uit een selectie van een apart veld Chardonnay ; zonder gebruik van onkruidverdelger of andere chemische bestrijdingsmiddelen. De wijnstokken zijn gemiddeld 70 jaar oud. De ondiepe grond bestaat uit een kleigrond gemengd met kalksteen, welke vaak tot vaak 30 cm die reikt. Na een handmatige oogst worden de druiven langzaam geperst. Koude maceratie wordt uitgevoerd vóór gisting en fermentatie in eiken vaten. De wijn rijpt minstens 11 maanden en wordt eind augustus van het jaar nà de oogst gebotteld. Gevinifieerd zonder zwavel noch sulfiet.

Natuurwijn Orange

Lous Grezes, “Orang-e-elles”, Languedoc, 2014 Chardonnay “Witte” (oranje!) wijn gemaakt volgens het vinificatie-proces van rode wijn; schillen en steeltjes worden meegegist met het sap.

GT-O, Le Plan-Vermeersch, Côtes dus Rhone, 2016 Viognier “Witte” (oranje!) wijn gemaakt volgens het vinificatie-proces van rode wijn; schillen en steeltjes worden
meegegist met het sap, waardoor we een “witte” wijn krijgen met tannines! Droge, organische wijn met aangename mineralen!
Aanrader voor wie eens “iets anders” wenst te proeven!

Vlaanderen Rood

Waes Rood, Gent, 2016 Rondo, Regent, Leon Millot Manuele behandeling gedurende oogst en behandeling. Gerijpt in houten vaten van Franse én Amerikaanse eik.
Diepe, paarsrode kleur. Een bouquet van zwart fruit, viooltjes, peper en cacao, dat zich in de mond doorzet in complexere, meer geëvolueerde toetsen van hout en kruiden; het geheel wordt ondersteund door een brede, ronde structuur met een goed potentieel.

Vlaanderen Wit

Waes Wit, Gent, 2018 Solaris, Bianca Fantastisch product van eigen, Gentse, bodem.
Briljant lichtgele kleur met groene schijn. Ontwikkelt intense aroma's van abrikoos, citrus, rozen en zachte kruiden. 
We zijn uitermate trots deze wijn, die verkozen werd tot beste Belgische witte wijn in 2015, te kunnen aanbieden.

Laagland, Sleidinge, 2018 Johanniter Het eerste "brouwsel" van dit domein is een droge witte wijn geworden, met licht overheersende zuren, die toch fris en aangenaam overkomen. De kleur is eerder groengeel, en de afdronk wordt omschreven als zeer fris.
Met Domein Laagland gaan de wijnmakers ook terug naar de dorpsgeschiedenis. De lap grond in de Dellaertsdreef ligt op een laag punt van het dorp. Vroeger kwam de weide daar zelfs vaak onder water te staan, en werd daar geschaatst. “Het idee dat je enkel in het zuiden lekkere wijnen kunt maken, is ondertussen helemaal achterhaald”, zegt Hans Bert. “Het klimaat is geëvolueerd, en ook Sleidinge blijkt nu een perfecte uitvalsbasis voor wijnbouw. We hebben hier geen echte helling, dus hebben we de wijnstokken iets verder van mekaar geplant, zodat de zon er toch goed aan kan. Tien jaar geleden hadden ze ons gek verklaard, mochten we gezegd hebben dat we hier wijn zouden maken. Nu zijn de eerste flessen een feit. We willen blijven gaan voor kwaliteit boven kwantiteit.

Clos d'Opleeuw, Haspengouw, 2017 100% Chardonnay De wijngaard Clos d'Opleeuw ontleent zijn naam aan de volledige ommuring, die dateert van ± 1840.
Deze omstandigheid maakt hem uniek in België. Daardoor bezit hij immers een specifiek microklimaat waardoor het mogelijk is een kwaliteitsvolle Chardonnaywijn te maken. Het domein ligt op een zuidelijke helling in het mooie, pittoreske Haspengouwse dorpje Gors-Opleeuw.
De wijn, met als officiële herkomstbenaming "Haspengouw", wordt gevinifieerd door Peter Colemont, hij past alleen de allerfijnste vinificatietechnieken toe.
De wijn verblijft 1 jaar in eikenhouten vaten van de allerhoogste kwaliteit. Er wordt zowel met Franse als met Bélgische eik gewerkt dat laatste maakt de wijn Clos d'Opleeuw dan ook uniek!
Hij valt op door zijn sterke fluweligheid. Op jonge leeftijd bezit hij duidelijke toetsen van eikenhout.
Toch blijft er meer dan voldoende frisheid en fruitigheid over. Bovendien proeven we aroma's van boter, vanille, toast en een variatie van wit en geel fruit.

Wallonië Rood

Domaine du Bon Baron “Acolon”, Namur, 2014 100% Acolon Helder diep robijnrode kleur, slanke traanvorming. Zeer geconcentreerde aangename neus met impressies van rode rozen, kersen en cassis. Elegante aanzet met rood fuit, pruimen en rijpe kers. Edele tanninestructuur en fijne zuren, tabak en leder. Verfrissende aciditeit met lichte mokkatoets.
Acolon is een vrij zeldzame druif, zeker in moncépage. Het is een kruising tussen Blaufränkisch en Dornfelder.
Zilveren medaille op de wedstrijd Beste Belgische Wijn 2018.

Een uitzonderlijke wijn !

Domaine du Bon Baron "Masterblend SAX", Namur, 2017 Acolon, Cabernet Dorsa, Gamaret, Garanoir, Pinot Noir, Frühburgunder, Merlot Diep robijnrood met paarse schakeringen. Open zuivere neus met kers, aardbei, lavendel en rozen. Na walsen pepertoetsen, leder en licht gebrande koffie. Volle aanzet met rijp zwart fruit, kruidig, knapperige tannines. In de finale walnoot en een hint van rozemarijn.
Deze nieuwe, uniéke blend scoorde onmiddellijk goud op de wedstrijd Beste Belgische Wijn 2018.

Wallonië Wit

Domaine du Bon Baron “Blanc des Noirs”, Namur, 2017 Pinot Noir Een frisse, fruitige, elegante witte wijn met een lichte Muskattoon. We proeven aroma’s van citrus, gele appel en vanille.
Deze wijn is het resultaat van wijnmaakster Jeanette Van Der Steen, die hard werk, een mooie droom en een niet-aflatende ambitie omzet in de absolute top van de Belgische wijnen. Het huidige klimaat in Profonvile is vergelijkbaar met het klimaat uit de Bourgogne van 150 jaar geleden… Alle druiven worden manueel geplukt en ondergaan een strenge selectie alvorens ze in de pers belanden.